بیماری منییر نوعی عارضه است که پیامد اختلال در گوش داخلی است و اسم دیگر آن هیدروپس اندولنف می باشد. هرچند که همچنان علت بروز این بیماری ناشناخته است. اما به احتمال زیاد بر اساس بروز یک اختلال در فشار مایع گوش داخلی به وجود آید. بر اساس گفته های دکتر محمد حسین دادگرنیا ، بهترین متخصص گوش و حلق و بینی یزد ، از رایج ترین و شایع ترین علل بروز آن سرگیجه های واقعی در گوش داخلی خواهد بود. عمدتا پدید آمدن این عارضه در یک گوش شایع تر است اما در برخی موارد امکان دارد که در هر دو گوش به وجود بیاید. به طور کلی شروع این اختلال در سنین 20 الی 50 سالگی خواهد بود و در این بیماری جنسیت تاثیری بر میزان ابتلا نخواهد داشت بدین معنی که درگیر شدن بانوان و آقایان هر دو به یک اندازه خواهد بود.

 

بیماری منییر - دکتر دادگرنیا

 

نشانه های بیماری منییر 

  • ایجاد وزوز گوش
  • سرگیجه چرخشی به طور عمده از بیست دقیقه الی یک ساعت احتمال دارد به طول انجامد. البته در موارد حاد احتمال بیشتر شدن مدت ابتلا به سرگیجه بیشتر خواهد بود.
  • کم شدن میزان شنوایی در مراحل ابتدایی بیماری و با گذشت زمان این حالت در فرد به صورت دائمی تغییر خواهد کرد.
  • احساس پر بودن گوش ها تنها در مواقعی که سطح شنوایی تغییر کرده باشد احتمال دارد به وجود بیاید. و بعد از آن بهتر می شود.
  • شنیدن صداهای بلند برای این افراد آزار دهنده خواهد بود.

نکته : امکان دارد تمامی این علائم و نشانه های بیماری منییر جزئی و در حد نرمال پیش بیاید و یا در شرایط پیشرفته بیماری نشانه ها با حملات شدید تری در سرگیجه که سبب بروز ناتوانی در شخص خواهد شد.

برای کم تر شدن تعداد حملات بیماری منییر بهتر است که 4 مورد زیر را رعایت کنید 

  1. داشتن خواب به اندازه کافی
  2. بهره بردن درست و صحیح از مواد خوراکی
  3. انجام فعالیت های ورزشی
  4. دوری کردن از مصرف الکل ، کافئین و سیگار

در برخی مواقع با استفاده از روش های فوق نمی توان سرگیجه پدید آمده را کنترل کرد در نتیجه با بهره بردن از یکی از روند های جراحی می توان به کنترل سرگیجه دست یافت :

  • قطع عصب وستیبولی
  • خراب کردن لابیرنت و قطع عصب هشت
  • شانت آندولنفاتیک یا متد دکمپرسیون
  • لابیرتنکتومی شیمیایی که پروسه ای مناسب جهت کنترل حملات به شمار می رود.

 

بیماری منییر - دکتر دادگرنیا

 

تشخیص بیماری منییر :

جهت تشخیص بیماری فوق بایستی فرد به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. جهت پیدا کردن بهترین دکتر ساده ترین روش ، پرس و جو از دوست و آشنا می باشد و در موارد بعدی می توان از رسانه های اجتماعی نیز کمک گرفت. مزیت پرس و جو به روش دیگر ، اعتماد بیشتر و مشاهده به عینه می باشد و در روند دیگر فرد ا این باور غلط که در صفحات اجتماعی اطلاعات غلط از دکتر و روند کار وری وجود دارد عمدتا اعتمادی نخواهد کرد.

اما خوب است بدانید که امروزه با درج و قرار دادن موارد و نمونه کارهای درمانی مربوط به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در یزد به راحتی می توانید تشخیص دهید که کدامیک درست است و کدام اشتباه. پس از انتخاب بهترین پزشک می توانید در جلسه مشاوره جهت بیماری منییر حضور داشته باشید و تمامی سوالات و ابهامات خود را در ارتباط با روند بیماری خود جویا شوید و با علم بر اینکه به چه نوع بیماری مبتلا هستید ، پروسه تشخیص و درمان را پیش بگیرید. بنابراین در روند معاینات اولیه دکتر دادگرنیا ، متخصص خوب گوش و حلق و بینی از بیمار از نحوه سرگیجه ، مدت زمان و ادامه داشتن آن را جویا می شوند و سپس مدتی که شنوایی آن ها کاهش پیدا کرده را می پرسند. بروز علائم در یک گوش یا هر دو گوش و غیره عمدتا از سوالات مهمی است که توسط پزشک از فرد مراجعه کننده سوال خواهد شد.
با دریافت کامل اطلاعات از شخص بیمار ، آزمایش های تشخیص عملکرد شنوائی و تعادل انجام خواهد شد. انجام تست های شنوایی برای اطلاع از میزان کاهش شنوایی در فرد

لیست آزمایش های تشخیص بیماری منییر 

بعد از انجام معاینه های لازم توسط پزشک ، جهت ارزیابی و بررسی تعادل و شنوایی از آزمایش های ذیل استفاده خواهد شد :

  • اودیومتریک 

دکتر در روندد بررسی بیماری منییر و در جهت تشخیص کاهش شنوایی در گوش آسیب دیده از آزمایش شنوایی سنجی ممکن است استفاده کند. این تست با قرار دادن هدفون بر روی گوش بیمار انجام می شود. به صورتی که از فرد درخواست می شود که هر نوع صدایی را که می شنود اعلام کند ، بر اساس گفته های بیمار از شنیده های او می توان میزان آسیب و درصد کاهش شنوایی را در شخص متوجه شد.

  • آزمایش الکترونیستاگموگرام 

اساس این متد سنجیدن حرکت های غیر ارادی چشم و نیستاگموس به کمک الکترود هایی است که در حوالی آنان قرار دارد. هدف این تست بررسی میزان تعادل فرد است در فضایی تاریک انجام خواهد شد که هوای گرم و خنک از مجرای گوش عبور داده خواهد شد.

  • الکتروکوکلئوگرافی 

در این آزمایش جهت سنجیده شدن فشار بیش از حد در حلزون گوش ، از اندازه گیری پتانسیل الکتریکی تولید شده در گوش میانی در جواب به محرک های صوتی انجام خواهد گرفت.

  • تست صندلی چرخان

این آزمایش جهت بررسی کردن دلیل اختلال در تعادل و سرگیجه انجام خواهد شد. در روند انجام این پروسه از یک صندلی چرخان استفاده خواهد شد که توسط کامپیوتر کنترل خواهد گردید.

  • آزمایش ومپ

روندی است که در جهت بررسی میزان حساسیت دهلیز گوش داخلی به صداهای ناگهانی و بلند که مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تصویر برداری

به علت اینکه بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در یزد متوجه بروز بیماری های دیگر بجز منییر را دریابد از این پروسه استفاده خواهد کرد

چه چیزی سبب بیماری منییر خواهد شد ؟

طبق گفته های بالا تا به حال علت بروز این عارضه در افراد را پیدا نکرده اند و شناخته نشده است. اما بر اساس تحقیق های به دست آمده ، بایستی بیان کرد که بعضی از موارد می توانند در پدیدار شدن بیماری ، تاثیر بیشتری داشته باشند. در ذیل به بعضی از موارد که موثر بر بروز منییر هستند ؛ اشاره خواهد شد. که عبارتند از :

  • واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن
  • میگرن
  • عفونت های ویروسی
  • آلرژی
  • ژنتیک
  • عارضه های بیماری منییر

از رایج ترین و بدترین عوارض این بیماری می توان به از دست دادن شنوایی اشاره کرد. شایان ذکر است که پدید آمدن سرگیجه در پی بیماری منییر ممکن است موجب به وجود آمدن حوادث رانندگی و از این قبیل اتفاق ها شود.

درمان بیماری منییر توسط بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در یزد

دکتر محمد حسین دادگرنیا ، بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در یزد ، در بعضی موارد جهت درمان از داروهای ضد سرگیجه باعث درمان موقتی این حالت در فرد می شود. می توان از داروهای ضد تهوع نیز در راستای درمان منییر بهره برد. همینطور بهترین دکتر یزد  می تواند با تجویز داروی جنتامایسین باعث کم تر شدن تعادل در گوش که تحت درمان است ، شود.

  1. تغییر سبک زندگی : ایجاد تغییر در روش های زندگی می تواند موجب کمتر شدن میزان درد در این بمیاری شود.
  2. کنترل استرس : بیماری منییر با استرس و اضطراب رابطه مستقیمی دارد. هرچند طبق تحقیقات علمی همچنان مشخص نشده است که علت تشدید منییر می تواند استرس باشد یا خیر.
  3. ترک سیگار : در علم پزشکی بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است ، که استعمال سیگار با وزوز گوش رابطه مستقیم دارد. به این معنا که آن دسته از افراد که سیگار مصرف می کنند احتمال ابتلا شدن آنان بیشتر است. در نتیجه ترک سیگار می تواند موثر باشد.
  4. استراحت : در مواردی که فرد دچار سرگیجه شده است ، استراحت کردن می تواند بهترین راه کار برای مقابله با این عارضه باشد.
  5. تغذیه سالم : با استفاده از مواد خوراکی سال در وعده های غذایی می توانید که آب درون بدن خود را تامین کنید و در نتیجه درصد عفونت گوش میانی بسیار کاهش می یابد.

 

بیماری منییر - دکتر محمد حسین دادگرنیا