این هورمون از اضافه شدن چهار اتم ید به آمینواسید تیروزین و فنیل متصل به این آمینواسید ساخته میشود؛ بنابراین کمبود ید در بدن باعث اختلال در ساخت این هورمون میشود و غده تیروئید در نتیجه تلاشی که برای ساخت این هورمون میکند بزرگ میشود و گواتر را ایجاد میکند. تیروکسین موجب بالا رفتن سرعت واکنشهای شیمیایی بدن و افزایش فعالیتهای بدن میشود. درواقع سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”تیروئیدکتومی چیست؟” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]تیروئیدکتومی یک روش جراحی برای برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید است و برای درمان بیماری های غده تیروئید استفاده می شود.از دلایل جراحی تیروئیدکتومی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرطان تیروئید
- پرکاری تیروئید
- گواتر بزرگ
- گواتر مولتی ندولر
به طور معمول جراحي تيروييد عمل بیخطری است ولی مانند هر جراحی دیگر می تواند عوارضی را در پی داشته باشد.
از عوارض عمده بعد از جراحی تیروئید شامل عفونت زخم، خونریزی، انسداد راه های هوایی، هیپوکلسمی، طغیان تیروئیدی و آسیب عصب راجعه حنجره می شوند.
همچنین ممکن است بعد از عمل جراحی در قسمت گردن احساس درد کنید و یا تن صدای شما تغییر کند که معمولا این علائم به طور موقتی هستند.
آن دسته از بیمارانی که دچار پُرکاری تیروئید، ندولهای تیروئید، گواتر ساده، گواتر مولتی ندولر و بدخیمیهای تیروئید هستند، در صورت لزوم جهت انجام جراحی به فوق تخصص غدد ارجاع داده میشوند. جراحی تیروئید به خصوص در بدخیمیهای تیروئید مؤثر است.
خوشبختانه برخلاف تومورهای بدخیم در دیگر نقاط بدن، شایعترین نوع تومور بدخیم تیروئید که کانسر پاپیلری است در صورت تشخیص به موقع و انجام جراحی دقیق، کاملاً درمان میشود و بیمار میتواند به زندگی طبیعی خود ادامه دهد.
ما را در ایستاگرام دنبال کنید[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_post_navigation][/vc_column][/vc_row]
دیدگاه خود را بنویسید