[vc_row][vc_column animate=”afr” animate_delay=”1″ width=”1/4″][us_image image=”7174″ align=”center” animate=”afr”][/vc_column][vc_column animate=”afl” animate_delay=”1″ width=”3/4″][vc_custom_heading text=”غده پاروتید” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][us_separator size=”small” show_line=”1″][vc_column_text]
غده بَناگوشی یا غده پاروتید و به انگلیسی Parotid Gland زیر و مقابل گوشها قرار گرفتهاند و تقریباً همه آسینهای تشکیل دهنده آن سروزی هستند. غده های پاروتید بخشی از سیستم بزاقی دهان هستند. این غدد مسئول ترشح ۲۵ درصد بزاق میباشند و ترشحات هر غده توسط مجرایی به مقابل دومین دندان مولار، در حفره دهانی تخلیه میگردد. عفونت ویروسی این غده اوریون نامیده میشود. و در برخی از حیوانات این غده مسئول ترشح کردن مواد سمی است. تومورهای غده پاروتید به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”تومورهای خوش خیم غدد پاروتید” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
اغلب تومورهای غده بزاقی خوش خیم و غیر سرطانی هستند و به قسمت های دیگر بدن گسترش نمی یابند. انواع مختلفی از تومورهای خوش خیم غدد بزاقی وجود دارد که نامهایی مانند آدنوم ، آنکوسیتوم، تومورهای وارتین و تومورهای خوش خیم مخلوط و همچنین به عنوان آدنوم پلومورفیک شناخته می شود وجود دارد.
تومورهای خوش خیم تقریباً همیشه با عمل جراحی درمان می شوند اما در صورت عدم درمان به موقع، احتمال تبدیل شدن تومورهای خوش خیم به بدخیم وجود دارد ، به همین علت تشخیص زود به هنگام این تومورها دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد در صورت مشاهده هریک از علائم زیر توصیه می شود به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید تا در صورت تشخیص تومور پاروتید درمان های لازم انجام گیرد .
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”تشخیص تومور پاروتید” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
برای تشخیص تومور پاروتید روش ها و آزمایش هایی وجود دارد که در زیر به آن اشاره شده است:
آزمایش فیزیکی: پزشک ناحیه ی فک، گردن و گلوی بیمار را معاینه نموده و هر گونه برآمدگی یا ورم یا توده ای را بررسی می کند.
نمونه برداری از بافت: پزشک احتمال دارد که نمونه برداری از بافت مشکوک یا بیوپسی را برای بیمار تجویز کرده و جهت پی بردن به سرطانی بودن آن ، نمونه را به آزمایشگاه بفرستد.
آزمایشات تصویری: در صورتی که تومور پاروتید سرطانی باشد، آزمایشات تصویری مانند MRI و سی تی اسکن می توانند به تعیین سایز تومور و محل دقیق آن کمک کنند.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”علائم تومور پاروتید” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]از شایع ترین علائم این بیماری که باید جدی گرفته شده و زنگ خطری برای این بیماری هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بی حسی در بخش هایی از صورت
- ایجاد تغییراتی در بینایی
- زخم در پرده مخاطی دهان که روی تومور را میپوشاند
- از دست دادن توانایی حرکت صورت
- گرفتگی یا احتقاق بینی
- ضعف عضلات در یک طرف صورت
- مشکل در بلع
- احساس درد در دهان
- مشکل در باز کردن دهان
- توده و یا ورم در نزدیکی فک و گردن و دهان
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”درمان تومور پاروتید” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
پس از تشخیص بیماری مشاوره با یک جراح متخصص با تجربه و حاذق سروگردن اولین اقدام در درمان بیماری می باشد. درمان تومور پاروتید بسته به نوع آن و موقعیت آن مورد جراحی واقع می شود.
انجام عملیات درمان توسط جراحی غدد امکان پذیر خواهد بود ، بنابراین میتوانید به راحتی برای درمان به پزشک اطمینان کنید ، بسته به نوع تومور موجود در غدد تصمیمات لازم جهت درمان گرفته میشود .
ممکن است جراحی به صورت حذف بخشی از غدد بزاقی صورت بگیرد که در این حالت اگر تومور از نظر حجمی کوچک باشد و در منطقه ای وارد شده باشد که قابلیت دسترسی به آن آسان باشد، مقداری از غدد سرطانی برداشته می شود و بخش سالم باقی می ماند.
همچنین جراحی میتواند با حذف کل غدد بزاقی انجام شود که در این حالت پزشک ، اگر شواهد پزشکی حاکی از سرایت تومور به غدد لنفاوی گردن باشد، علاوه بر غدد بزاقی دهان، گره های لنفاوی گردن نیز برداشته می شود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_post_navigation prev_post_text=”نوشتهٔ قبلی”][/vc_column][/vc_row]
دیدگاه خود را بنویسید