[vc_row][vc_column width=”1/4″][us_image image=”7292″ size=”us_600_600_crop” animate=”afr” animate_delay=”1″][/vc_column][vc_column animate=”afl” animate_delay=”1″ width=”3/4″][vc_custom_heading text=”گوش و حلق و بینی” font_container=”tag:h1|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][us_separator size=”small” show_line=”1″][vc_custom_heading text=”مختصری درباره رشته تخصصی گوش و حلق و بینی” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

پزشکی گوش، حلق و بینی یا اتورینولارینگولوژی یا ENT (Ear, Nose, Throat) شاخه‌ای از علم پزشکی است که با تشخیص و درمان تخصصی اختلالات گوش، گلو (حلق) و بینی، و سر و گردن ارتباط دارد.

یکی از رشته های تخصصی مهم در دستیاری پزشکی تخصص گوش و حلق و بینی و همچنین جراحی سر و گردن است.هر ساله در آزمون ورودی رزیدنتی یا دستیاری پزشکی تعداد زیادی از پزشکان با رتبه های بالا در ایران و در آمریکا در خواست ورود به رزیدنتی و تخصص (ENT) را دارند.

یک متخصص در این زمینه هم در دانشگاه و هم بیرون آن به طبابت و درمان بیماران پرداخته و ارتباطات راه هوایی و شنوایی و بویایی و چشایی و زیبایی سر و صورت و بینی را بررسی می کند. همجنین درمان پولیپ بینی، تومورهای سر و گردن و مشکلات حنجره در حیطه کاری متخصص (ENT) است.

یک متخصص (ENT) دوره‌های درمان گفتاری و شنیداری را سپری کند.

متخصص (ENT) ممکن است جراحی پلاستیک را برای حل مشکلات ساختاری در شکل بینی انجام دهد.  دکتر متخصص گوش حلق و بینی به دنبال علل سردردهای میگرنی نیز است. به‌علاوه، این متخصص بیماری‌ها و اختلالات گلو، تیروئید و حنجره شامل اختلال در خوردن، بلعیدن و صحبت کردن را نیز بررسی می‌کند.

درمان اختلال عصبی جمجمه‌ای نیز بخشی از این تخصص است و جراحان، پلیپ را حذف، شکاف سقف دهان را اصلاح تومورها یا سلول‌های سرطانی را درمان می‌کنند و شکل ظاهری بینی را تغییر می‌دهد. مواردی که این متخصص با آن‌ها سرو کار دارد شامل گلو درد، گرفتگی صدا یا سینه، اختالالات بلع، برگشت اسید معده یا همان رفلاکس، عفونت‌ها و تومورها هستند.

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”وظایف پزشک متخصص گوش و حلق و بینی” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

  • بیماری های مربوط به گوش شامل کم شنوایی، اختلالات تعادلی، سوت کشیدن و وزوز گوش
  • بیماریهای مرتبط با گوش داخلی  و خارجی
  • مشکلات سینوسی و پلیپ بینی که منجر به خرناس کشیدن در خواب، آلرژی و اختلالات چشایی می‌شود
  • به کار بردن جراحی بینی برای حل مشکلات تنفسی و ساختاری بینی
  • درمان سردردهای میگرنی
  • اختلالات و بیماری های مربوط به گلو مانند تیروئید
  • اختلالات مربوط به حنجره مانند اختلال در بلع غذا و صحبت کردن
  • درمان اختلالات عصبی مربوط به جمجمه

[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”تاریخچه رشته گوش و گلو و بینی در ایران” font_container=”tag:h3|text_align:right” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

رشته تخصصی گوش و حلق و بینی و حنجره در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی در جهان به وجود آمد. در ایران نیز پس از تاسیس مدرسه طب در سال 1297 شمسی در برنامه آموزشی دنشجویان رشته پزشکی قرار گرفت و مباحث گوش و حلق و بینی به آموزش ها اضافه گردید. در سال 1313 دانشکده پزشکی تهران تاسیس گردید و به همت پروفسور شارل اوبرمن رییس این دانشکده و پس از الحاق بیشتر بیمارستان های تهران به دانشکده پزشکی به صورت رسمی آموزش دانش نوین گوش و حلق و بینی در بیمارستان های فارابی و وزیری آغاز گردید. اکنون بیش از هفت دهه از شروع آموزش مباحث نوین گوش و حلق و بینی به دانشجویان پزشکی در ایران می گذرد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_post_navigation][/vc_column][/vc_row]